Actueel – Nieuws


 

Golfen op St Andrews Links – 7 – 11 juni 2020

The 2020 Tournament will run from Sunday 7th June to Thursday 11th June 2020 in St Andrews. We are delighted to confirm that we will be given full access to the Old Course by the St Andrews Links Trust. I would encourage you to get your entries in early as past experience shows that there is a significant demand for accommodation in St Andrews.

Please study the Brochure and complete the Entry Form if you wish to attend. Entries will be confirmed on a “first come” basis

Yours in Rotary

Douglas B. Jackson

Convenor

International Golf Committee

Rotary Club of St Andrews

Zie hieronder de links naar de verschillende documenten:

Brochure 2020 Entry Form 2020 St Andrews Links Buggies, Caddies & Trolleys Instructions for Payment by Credit Card 2020

 

Uitslagen Najaarswedstrijd The Links Valley

Roelof Assies heeft de najaarswedstrijd op The Links Valley gewonnen met 40 stablefordpunten. De complete uitslag is te vinden op onze website: https://www.dgfr.nl/leden/wedstrijden/

Zomerwedstrijd 20 juni opengesteld voor inschrijven

Aanmelden voor de Zomerwedstrijd op Golfbaan Westwoudkan vanaf nu (na inlog) via onze website. https://www.golfbaanwestwoud.nl/nl/home

Bas van Hille erelid DGFR

Tijdens de ledenvergadering is Bas van Hille erelid van de DGFR geworden na negen jaar wedstrijdleider te zijn geweest. Onze voorzitter, Ylse van der Schoot geeft Bas een theaterbon met bos bloemen.

EK + WK 2019

Hier de directe link naar EK: https://rotary.golf/event/45th-european-rotary-open-golf-championship-in-tenerife-canary-islands-spain/

en WK: www.igfr-hamburg-2019.de

Inschrijven Voorjaarswedstrijd 

Op dinsdag 9 april is de Voorjaarswedstrijd op de Heelsumse. Voorafgaand aan de wedstrijd is de Algemene Ledenvergadering. Aanmelden is nu mogelijk via het ledengedeelte op deze site.

Groepsfoto 25 jaar DGFR

Alle foto’s van het lustrum kunt u hier bekijken: http://bit.ly/2C26Obd

Lustrumlied

Tijdens het lustrumdiner in Grou zong Hans Meerburg het volgende golflied.

NK Rotary Golf

Ook dit jaar hadden we weer een fantastisch dag op de Kennemer Golf & Country Club met prachtig weer.
Op de dag zelf hebben we alleen de beste kaarten ingevoerd in het systeem om zo de winnaars van het NK vast te kunnen stellen. Het is echter ook leuk voor iedereen te weten waar hij of zij geëindigd is. Daarom heeft Rob Boon de afgelopen dagen alle scores in het systeem ingevoerd, zodat we nu complete uitslagen hebben op de site.
Individueel stableford heeft een CBA = -1 opgeleverd. Spelers met 36 punten of meer hebben dus beter dan hun handicap gespeeld. Oproep van ons: ‘lever je kaart in op je home club’, zodat je handicap inderdaad omlaag gaat!
We hebben NIET alle kaarten van de FBBB in kunnen voeren omdat deze kaarten niet volgens het voorbeeld, dat we jullie van tevoren hebben toegestuurd, zijn ingevuld en we geen onderscheid konden maken welke speler op een bepaalde hole had gescoord.
Bij strokeplay hebben we de kaarten ingevoerd, waarbij de slagen waren ingevoerd en opgeteld, in totaal waren dat er 13. Hieronder de belangrijkste uitslagen.
Alle uitslagen zijn de vinden in het ledengedeelte van de website. De foto’s zijn te zien via deze link: https://www.dgfr.nl/fotogalerij/

Breaking news vanuit het IGFR WK in Talinn
Jan Brehm Wereldkampioen partners divisie 1
Thérèse van Westerouen  #2 partners divisie 1
Jan Brehm longest drive
Francine Kruyt # 6 divisie 2

 
 
 
Zomerse Zomerwedstrijd op Broekpolder
Het was 25 juni een mooie golfdag op een schitterende baan. De dames hebben de heren  met verve verslagen. De verzorging van de horeca was heel goed. Helaas is vergeten de longest en neary te plaatsen maar we hebben beloofd volgende keer dat goed te maken met extra neary’s. De volledige uitslag van de DGFR Zomerwedstrijd is te vinden op: http://www.dgfr.nl/leden/wedstrijden/ 
 
vlnr Mirjam van Herwijnen (2e plaats), Francine Kruyt (winnaar) en Janneke Wynia (3e plaats)

Europees Kampioenschap in Rimini – Italië

Van 24 tot 28 september is het 44th European Rotary Open Golf Championship in Rimini
Iedereen kan zich aanmelden via: http://www.igfr.rimini-italy2018.com/

Op 16 april hebben we de voorjaarswedstrijd op het Rijk van Nunspeet gespeeld.

In de ochtend voor de wedstrijd was de traditionele ALV, waar Ben Ruijs als voorzitter en Ilja Borgart als wedstrijdleider uit het bestuur traden. Voor hen in de plaats kwamen Ylse van der Schoot als voorzitter en Rob Boon als wedstrijdleider.

Het was eindelijk lenteweer en er werden dus heel wat spelers in polo in de baan gesignaleerd. De baan lag er perfect bij, maar voor de meeste van de 71 spelers was het geen eenvoudige baan: je moet recht slaan om uit de bomen te blijven en ruimte voor je volgende schot te hebben. Nunspeet heeft wel een groot voordeel, want je vind je bal bijna altijd. De greens waren snel en de glooiingen niet eenvoudig te zien, zodat heel wat putjes net naast de hole eindigden. Toch waren er in totaal 10 birdies, die met een balletje werden beloond.

Er werd gespeeld in drieballen en er werd goed doorgelopen, zodat nagenoeg iedereen er na 4 uur en een kwartier 18 holes op had zitten en er dus ruim tijd was voor borrel en douche en iedereen om 18:45 uur aan tafel ging.

Bij het diner waren er twee eregasten: Ido Bergsma, de eerste voorzitter en oprichter van de DGFR, en zijn vrouw. Ido heeft afgelopen jaar aangegeven dat hij onvoldoende competitief mee kan doen en zich dus niet meer inschrijft voor wedstrijden van de DGFR, maar hij is schenker van de Ido Bergsmaschaal voor de beste Rotarian tijdens de Voorjaarswedstrijd. Na het voorgerecht kon hij deze schaal uitreiken aan de markante winnaar met 40 stablefordpunten, Ylse van der Schoot, de kersverse voorzitter van onze mooie fellowship. Zij maakte een fantastische score als je bedenkt dat het gemiddelde lag op 25 punten. Daarna zorgde Ido nog voor een hoogtepunt van de avond met het vertellen van mooie herinneringen en feiten over oprichting en de eerste jaren van de DGFR. De andere prijswinnaars kregen hun prijzen uit handen van de wedstrijdleiding. Het diner was verder geanimeerd en een mooie afsluiting van een prachtige golfdag.

Ylse van der Schoot         1e prijs en winnaar van de Ido Bergsmaschaal

John van der Tol              2e prijs

Alex Blomaard                  3e prijs

Marielle Dellemijn          Longest dames en nearest

Jan Brehm                        Longest heren

Sfeerimpressie van de Voorjaarswedstrijd

      

Zomerwedstrijd 2018 op Broekpolder!

Op maandag 25 juni is de DGFR zomerwedstrijd op Broekpolder. Leden en hun partners kunnen zich vanaf nu inschrijven.

Nieuwe website IGFR

De Internationale Golf Fellowship of Rotary (IGFR) heeft een nieuwe website. Compleet met alle Internationale toernooien waaronder WK en EK. Kijk op: http://www.igfr-international.com

Lustrumjaar 2018, 25 jaar DGFR

De voorjaarswedstrijd is maandag 16 april op het Rijk van Nunspeet.

Het lustrumweekend is in Friesland. Op zaterdag 29 september golfen we Leeuwarder Golfclub de Groene Ster. De feestavond is in het nieuwe Theehuis in Grou. Op zondag 30 september golfen we op Golf & Country Club Lauswolt! Voor deze evenementen kunt u zich nu al aanmelden. Voor meer informatie: info@dgfr.nl

Het NK voor Rotarians in gepland op 20 augustus op Golf & Country Club de Kennemer.

DGFR in Rotary Magazine

In het Rotary Magazine staat een artikel over onze inkomend  voor Ylse van der Schoot op 16 april zal zij het stokje overnemen van Ben Ruijs. Zie hieronder het artikel…..

Nederlands Kampioenschap op De Kennemer

Op maandag 14 augustus werd onder ideale omstandigheden het NK Golf voor Rotarians georganiseerd. Dit jaar voor het eerst op De Kennemer. Er waren 100 deelnemers waaronder 84 leden van de DGFR en 16 (nog) niet leden. Hieronder de uitslagen.

Deze vos zat golfer en fotograaf Chris Haarman op de hielen.

1e prijs FBBB Nederlands Kampioen
Janine van Braam & Enrico Hans met 46 stablefordpunten
prijzen: Ko v.d. Maasbeker + polo, wijn, ballen

2e prijs FBBB
Peter Blauw en Albert Brouwer

3e prijs FBBB
Hans Kok en Jac Vink

1e prijs individueel Nederlands Kampioen
Nico Breuls 38 stablefordpunten

2e prijs
Albert Brouwer

3e prijs
Robert Guldemond

4e prijs
Daan Hollander

5e prijs
Janine van Braam

6e prijs Jac Vink

1e prijs individueel  Nederlands Kampioen strokeplay
Kees Bruinstroop 86 slagen

2e prijs
Guus van Acker 88

3e prijs

Bas van Hille 89

Longest dames: Ylse van der Schoot
Longest heren: Hans Wijnants
Neary: Eric Kraal

De aanwezigen waren zeer te spreken over De Kennemer en willen graag dat het NK volgende jaar weer op deze prachtige golfbaan gehouden wordt.

Winnaar Nico Breuls met wedstrijdleiding Rob Boon en Bas van Hille

Peter Blauw was blij met zijn prijzen!

Zomerwedstrijd

Op donderdag 13 juli werd de Zomerwedstrijd gespeeld op Golf4All, het vroegere Harderwold. Het was een prachtige dag tussen twee mindere dagen in, het was volop zomer met betrekkelijk weinig wind. Deze keer hadden we een klein veld, in totaal 38 spelers en daardoor deze keer geen shotgun, maar een 1-tee start. De eerste spelers zaten achter de seniorenwedstrijd en dat waren kennelijk echte senioren, want het ging uiterst langzaam. Gelukkig speelden ze maar 9 holes, dus daarna kon een fatsoenlijk tempo aangehouden worden.

Er werd zowel heel goed als tamelijk slecht gescoord, maar iedereen had het erg naar zijn zin. Jammer was het grote aantal spelers dat niet bleef eten. Uiteindelijk zaten we met 27 mensen aan tafel! Winnaars, die niet aanwezig zijn bij de prijsuitreiking (altijd na de eerste gang van het diner) krijgen geen prijs, maar die wordt doorgeschoven naar de volgende!

Het resultaat van de wedstrijd met CBA = 0:

eerste: Ben Ruijs hcp 20.3 – 39 stb (winnaar van de Zomerbokaal)
tweede: Marielle Dellemijn hcp 5.9 – 38 stb
derde: Rob Boon 18.6 – 38 stb
vierde: Hendrik Jan Rotman 22.1 – 36 stb
vijfde: Ylse van der Schoot 15.7 – 35 stb

De uitslag op de website geeft, bij gelijk aantal stablefordpunten,de volgorde verkeerd om omdat we op hole 10 gestart zijn in plaats van hole 1, zoals in het systeem stond.

Neary: Bas van Hille                      

Longest Dames: Marielle Dellemijn

Longest Heren: Enrico Hans -> Bas van Hille

Spelers, die weten dat zij niet bij het diner en dus ook niet bij de prijsuitreiking aanwezig zijn, worden in het vervolg gevraagd hun naam NIET op de Neary of de Longest te noteren, zodat deze prijzen aan de rechtmatige opvolgers kunnen worden uitgereikt!

De volledige uitslag van de Zomerwedstrijd is te vinden elders op deze website (ledengedeelte dat na inlog te bereiken is).

De wedstrijdleiding, Bas van Hille en Ilja Borgart

Winnaar van de Zomerwedstrijd: Ben Ruijs

14 augustus Nederland Kampioenschap Golf voor Rotarians

Inmiddels hebben we de inschrijving voor het Nederlands Kampioenschap golf voor Rotarians ook opengesteld! Dit jaar houden we dit DGFR event op maandag 14 augustus op de prachtige Kennemer Golf & Country Club www.kennemergolf.nl/

De ervaring leert dat het NK altijd zeer snel ‘uitverkocht’ is. Zeker omdat we op de Kennemer maar maximaal 104 Rotarians een startplek kunnen geven. Daarom geven we leden van DGFR voorrang bij inschrijving. Wees er snel bij. Introducees (mits Rotarian) zijn welkom en betalen € 125 tenzij ze lid worden van onze fellowship dan betalen ze het normale tarief. Inschrijven kan alleen via de website (na inloggen, zoals u weet:-) http://www.dgfr.nl/leden/wedstrijden/

24 april Voorjaarswedstrijd en ALV 2017

Voorafgaand aan de Voorjaarswedstrijd zal op Golf & Country Club de Goyer de Algemene Ledenvergadering van de DGFR plaatsvinden. Leden krijgen hiervoor een uitnodiging. De inschrijving voor de wedstrijd voor leden, partners en introducees is opengesteld. www.dgfr.nl/wedstrijden

Met elkaar naar SEVE…..

Rotary Club Johan de Witt Ter Merwe heeft een actieve filmcommissie die nauw samenwerkt met Cinema The Movies,  dé bioscoop in Dordrecht. Op vrijdagdagavond 27/01 en zondagmiddag 12/02 is de film “Seve” geprogrammeerd. De film gaat over het leven van golflegende Seve Ballesteros.

seve-poster-01

Deze activiteit  is bedoeld als bevordering van fellowship onder de golfers uit de verschillende Rotary Clubs.  Het is een bijeenkomst avond voor de gezelligheid en vriendschap, niet voor een goed doel dit keer.  De kaartverkoop gaat rechtstreeks via de bioscoop. Mooi idee toch….

63th Rotary Golf Toernooi op St Andrews 2017

http://www.rotary-ribi.org/clubs/page.php?PgID=540424&ClubID=53

Europees Kampioenschap 2017

Brugge België http://igfr-bruges-belgium2017.com/

Wereld Kampioenschap 2017

Victoria Canada http://www.igfr2017.ca/

Najaarswedstrijd Golfpark Wilnis 3 oktober

Het weer was schitterend: niet teveel wind en zonnetje: polo weer in oktober!

Uitslagen

1e prijs Jac Vink  37 stablefordpunten
2e prijs Ans Verhaar 35
3e prijs Henk ter Braak 34
4e prijs John Zwarts 33

Longest dames, Niemand op de fairway
Longest heren, Jac Vink
Neary, Gerard Benerink

Birdies:  John Zwarts, Ber Jonk en Jan Brehm
*) complete uitslag via http://www.dgfr.nl/leden/wedstrijden/

2016-10-03-10-19-40

Polootjes weer in oktober:-)

2016-10-03-16-23-48

Harrie Vugts met een perfecte chip.

2016-10-03-16-24-55

Ruud Veen bewaakt de vlag op hole 8.

2016-10-03-16-33-05

Agnes Spoormans slaat af op hole 9.

Uitslagen NK Rotary Golf*

FBBB
1e prijs                    Jac Vink en Hans Kok
Ned kampioen        Ko v.d. Maasbeker

2e prijs                   Frans Hamann en Eric Kraal
3e prijs                   Henk Rotman en Ruud Beijersbergen

Individueel stableford
1e prijs                   Frans Hamann
Ned. Kampioen

2e prijs                  Ber Jonk
3e prijs                  Hans Kok

Individueel strokeplay
1e prijs                  Hugo Pen
Ned kampioen

2e prijs                  Frans Hamann
3e prijs                  Peter van den Broek

Longest dames:  Mariëlle Dellewijn
Longest heren: Leo Blok
Neary: Leo van Wetten

*) complete uitslagen te vinden op de website (na inlog): http://www.dgfr.nl/leden/wedstrijden/

2016-08-23 12.21.42

De dames van Rotary RIO aan de Amstel werden allemaal lid van de DGFR

Verslag en uitslagen Zomerwedstrijd op The Dutch

Op 11 juli 2016 meldden zich ruim 60 DGFR leden/partners en 35 deelnemers van de IGFR/sponsors in de vroege morgen op de Dutch in Spijk voor de gecombineerde zomerwedstrijd DGFR en IGFR. Na een wat hectische start ging iedereen om 9:00 de baan in. Voor velen van ons was deze prachtige links-baan, met het straffe windje, toch wel een hele uitdaging. Ondanks de pittige omstandigheden lukte het iedereen toch om binnen 4,5 uur binnen te zijn. Na een heerlijke lunch de prijsuitreiking waarbij, naast de DGFR en IGFR, garage Breeman diverse prijzen ter beschikking stelde.

De prijswinnaars zijn:
Neary Dames: Marianne Salomons (sponsor)
Longest Dames: Margreeth van der Vlis (gast)
Neary Heren: Jan Brehm
Longest Heren: Ed Smith (sponsor)

Breeman BMW Golf  Challenge: team Sjaak van Herwijnen en Peter Post

FBBB IGFR:
1.  Jacq Herts en Geert Bijlmakers: 44 stablefordpunten. (sponsor)
2. Francine Kruyt en Jan Brehm: 38 stablefordpunten ( IGFR)
3. Ben Zom en Jan Hol: 38 stablefordpunten (sponsor)

FBBB DGFR:
1. Jolanda Haarman en Gerard Benerink: 44 stablefordpunten
2. Rene van Nierop en Marianne Salomons: 44 stablefordpunten
3. Hans Kok en Arnold Laman Trip: 41 stablefordpunten

Nederlands Kampioenschap golf voor Rotarians op De Goyer

Maandag 22 augustus is het NK op Golf & Country Club de Goyer. Deelname aan het Nederlands Kampioenschap is alleen mogelijk voor golfende Rotarians. We hebben ruimte voor 124 golfers aanmelden via: www.dgfr.nl/wedstrijden

goyer1

Zomerwedstrijd 11 juli op The Dutch

Op maandag 11 juli is de Zomerwedstrijd op The Dutch. We hebben in totaal maar 60 startplaatsen dus schrijf je snel in via: www.dgfr.nl/wedstrijden (alleen voor DGFR leden – na inlog).

contact

Verslag DGFR voorjaarswedstrijd 2016 op het Rijk van Nijmegen

Maandag 9 mei was het een schitterende dag om te golfen. 55 leden en introducés hadden zich ingeschreven voor de voorjaarswedstrijd van de DGFR, die werd gehouden op het Rijk van Nijmegen.

Voorafgaande aan de wedstrijd was er de traditionele ALV, waarin 2 nieuwe bestuursleden werden benoemd: Gerrie Meelker, die als penningmeester Chris Haarman opvolgt en Ilja Borgart, die Jan Piet Haasnoot opvolgt als wedstrijdleider. De vertrekkende bestuursleden waren niet aanwezig zodat die op een ander moment een warm afscheid krijgen.

Om 12:00 uur gingen de spelers van start op de Groesbeekse baan Noord-Oost. Het is een vrij korte geaccidenteerde baan waar de DGFR al vaker is neergestreken. Ondanks het prachtige weer met veel zon en oostenwind bleek het voor velen een moeilijke test. Niemand wist zijn handicap te spelen. Het was echter wel dringen aan de top met 4 spelers, die 33 stablefordpunten binnen wisten te brengen. Dit had tot gevolg dat er een CBA van -2 ontstond.

Een opmerkelijke actie kwam op naam van Jan Vinke. Op hole Oost 1, de neary hole, sloeg hij zijn eerste bal in het water om vervolgens toch nog een par te maken met zijn tweede bal door die pardoes in de hole te slaan!

De winnaar na de count down methode bleek Jan Brehm, met handicap 10.1 en partner van Francine Kruyt, te zijn. De beste Rotarian wint echter de Ido Bergsmaschaal. Jammer genoeg kon Ido Bergsma vanwege familieomstandigheden niet aanwezig zijn voor het uitreiken van de schaal. Dat werd nu gedaan door de wedstrijdleiding. De winnaar van de schaal was Ans Verhaar met handicap 36.0, die daardoor zeer verrast en er heel blij mee was.

2016-05-09 19.46.02

Tijdens het diner werd ook Bob Dickhout even in het zonnetje gezet. Bob is het oudste lid van de DGFR en hij was in december 2015 90 jaar geworden! Bob loopt nog 18 holes met een duwkar en heeft handicap 23.6. Zelf vond hij het niet zo bijzonder, het is een kwestie van volhouden en bezig blijven. Wij hopen Bob nog vaak te zien tijdens onze wedstrijden.

Golfkalender 2016

Het volledige programma voor dit jaar is te vinden op onze website. http://www.dgfr.nl/tournooien/ Plaats de data alvast in uw agenda Save the date! Ruim voor het event ontvangen de leden een persoonlijke uitnodiging.

In memoriam

Ton Meier 1949 – 2016

IMG_6107

Ton is groot geworden in de drukkerij wereld. Hij was directeur eigenaar van de Practicum groep te Soest . Een bedrijf dat hij in de laatste 10 à 15 jaar heeft uitgebreid met meerdere acquisities. Ton was echt een gepassioneerde ondernemer, die ook heel actief was in de relevante netwerken in Soest en de drukkerij wereld.
Met golfen is hij begonnen op Almeerderhout en ook daar was hij de voortrekker van het organiseren van bedrijvendagen. Als Rotarian werd hij uiteraard een enthousiast lid van onze DGFR.
In 2002 werd hij , mede in verband met de organisatie van het EK in 2003 in Amsterdam, gevraagd om lid te worden van het bestuur van onze fellowship. Een functie die hij ruim vijf jaar heeft vervuld.
Als graficus heeft hij  het speciale EK logo met de tulp ontworpen en uiteraard was hij verantwoordelijk voor de brochures en het EK magazine.
Mede daardoor kunnen wij terugkijken op een zeer geslaagd EK.

Op Ton kon je altijd rekenen. Hij had een positieve invloed op zijn omgeving en hij was ook gewoon een sympathieke man waarmee het in het algemeen, maar vooral als collega in het bestuur heel prettig was samen te werken.

Twee jaar geleden werd bij Ton darmkanker geconstateerd in een te vergevorderd stadium. De laatste jaren zijn zwaar geweest voor Ton. Maar hij bleef optimistisch en heeft er alles aangedaan om het onvermijdelijke uit te stellen.
Wij zullen Ton missen. Een prettig mens laat voor zijn familie en voor de DGFR een grote leegte achter.
Wij wensen Ine, zijn grote steun en toeverlaat, en de familie heel veel kracht dit verlies te verwerken.

Bestuur DGFR

Internationaal Golftoernooi op St Andrews

Van 5 t/m 9 juni 2016 wordt voor de 62ste maal het Internationaal Rotary Golf toernooi op St Andrews voor Rotarians georganiseerd. Alle informatie en aanmelden via:  http://www.rotary-ribi.org/clubs/page.php…

Winnaar Najaarswedstrijd Golfclub Liemeer: Rob Boon

20150925_202323

met rechts van hem Bas van Hille (wedstrijdleiding).

Foto Chris Haarman. Alle uitslagen via het ledengedeelte op onze website.

Fellowship in Domburg

Jan Kievit was zo vriendelijk om Peter van den Broek en familie te introduceren op zijn homecourse: Golfclub Domburg. Ze liepen 9 holes op 28 augustus onder ideale omstandigheden.

2015-08-28 19.45.23

Vlnr:-) Peter van den Broek en Jan Kievit

Verslag NK golf 2015 voor Rotarians

Op maandag 10 augustus heeft de DGFR weer het jaarlijkse NK voor Rotarians georganiseerd. Ook deze keer waren er weer meer dan 100 deelnemers, waaronder veel nieuwe leden, die zich in 3 categorieën konden bewijzen. De jongste deelnemers waren 45 jaar en de oudste 86: Wim Waal en 89: Bob Dickhout, die allebei hun 18 holes nog lopen!

goyer1

De DGFR heeft veel geluk bij het organiseren van zijn wedstrijden, want het was echt perfect golfweer met niet teveel zon, nauwelijks wind en 25 graden en tijdens de borrel zon, zodat het zeer aangenaam toeven was op het terras van de Goyer.

Om 11:30 uur werd gestart van alle 18 holes in vierballen. De ronde duurde circa 5 uur en om 17:00 uur was iedereen binnen. De kaarten werden over het algemeen vlot ingeleverd, zodat het eindresultaat ruim op tijd voor het diner duidelijk was.

Door een aantal mensen werd uitzonderlijk goed gescoord:

  • De FBBB werd gewonnen door Nico Breuls en Mariëlle Dellemijn met 49 punten.
  • Bij de strokeplay was Hugo Pen de uitblinker met 78 slagen.
  • De Nationaal Kampioen werd Nico Breuls met 44 Stablefordpunten.

9 spelers speelden beter dan hun handicap en de CBA was -1

De baan van de Goyer lag er weer perfect bij ondanks het feit dat de greens de week ervoor gesneden waren. De hele sfeer en de service en het eten zijn iedere keer weer een genoegen, dus ook volgend jaar weer het NK op de Goyer. Alle uitslagen via: http://www.dgfr.nl/leden/wedstrijden/

Uitslagen Zomerwedstrijd DGFR

Prijswinnaars Chapman Greensome en uitgereikte prijzen:
1e prijs Hans de Wit en Nella van Laarhoven
Bokaal (zie foto), wijn, paraplu, handdoekje,
handschoentje, doos ballen, marker

2015-06-17 07.57.11 HDR

Zomerwedstrijdbokaal

2e prijs Hugo Pen en Iescha Hofkes
handdoekje, handschoentje,
doos ballen, pitchfork

3e prijs Ben Ruijs en Heert Zijlstra
handdoekje, handschoentje, doos
ballen, marker

Aanmoedingsprijs:
Ruud Veen en Hilly Boonstra, 2 ballen

Longest dames: Gerrie van der Acker Trofee en 3 ballen
Longest heren:  Bart Tishauser Trofee en 3 ballen
Neary: Peter van den Broek Trofee en 3 ballen

Birdies
Henk Komin en Tony van der Lee 1 bal
Peter van den Broek en Kees van der Linden 1 bal

2015-06-15 15.01.07

Neary: Peter van den Broek

NK – maandag 10 augustus 2015 De Goyer

De inschrijving voor het Nederlands Kampioenschap voor Rotarians start 26 juni as!

 

Rotary golftoernooi op St. Andrews

Van 7 tm 11 juni golfen op St. Andrews ook op The Old Course! Voor meer informatie en aanmelden: http://bit.ly/1OzC0Ko

 

Voorjaarswedstrijd onder zomerse omstandigheden

Afgelopen woensdag 15 april vond onder zomerse omstandigheden de Voorjaarswedstrijd plaats op Golf- en businessclub de Scherpenbergh.

2015-04-16 08.26.18

Winnaar Henk ter Braak ontvangt uit handen van Ido Bergsma de “Ido Bergsma schaal”.

Uitslagen

1e prijs Henk ter Braak hcp 13.2 39
2e prijs Ber Jonk – hcp 22.4 38
3e prijs Jan den Hartog – hcp 24.9 37
4e prijs Hans Kok – hcp 18.6 37
5e prijs Hugo Pen – hcp 9.6 36
6e prijs Marc van der Lee – hcp 23.1 35
Longest dames 14 Els Kloek Trofee, doosje ballen
Longest heren 14 Peter van den Broek Trofee, doosje ballen
Neary 2 Ber Jonk Trofee, doosje ballen

Alle uitslagen zijn terug te vinden op: http://www.dgfr.nl/leden/wedstrijden/

2015-04-15 16.50.42

Voorjaarswedstrijd 15 april vlnr: Ber Jonk, Tony van der Lee,

Richard Oerlemans en Peter van den Broek

WK site 2016 live

World Championship 2016 Rotterdam site live now! http://www.igfr-wc2016.com 

Promotie DGFR

2015-02-14 10.29.33

Peter van den Broek, Ronald Hagestein en Jan den Hartog promoten het WK en de DGFR tijdens het Rotary Festival op 14 februari in Nunspeet.

WK 2015 Turkije

De inschrijving is gestart. Alle informatie over het Wereld Kampioenschap in Belek 19 t/m 25 april is te vinden op:  http://www.igfr2015-turkey.com/

Programma 2015

Het bestuur is druk in de weer met plannen en het aanvragen van offertes bij golfbanen. In februari (uiterlijk begin maart) verwachten we het programma 2015 te kunnen presenteren.

Trui met logo

Graag presenteren we onze nieuwe DGFR trui.

trui

Prijs voor de trui kost € 85,- incl BTW

Verslag Najaarswedstrijd 29 september Golfclub Almeerderhout

In totaal waren we met 43 golfers. De belangstelling viel ons een beetje tegen, zeker na de record deelname op tijdens het NK. Ondanks dat de greens net geprikt en bezand waren werd er over het algemeen toch nog redelijk goed gescoord. De temperatuur was heerlijk zacht met een paar regendruppels aan het eind van de middag. De merchandising was weer goed op orde door nieuwe: pitchforks, polo’s, markers en paraplus, allemaal voorzien van het DGFR logo.
Prijswinnaars*

1e prijs Jan Kweekel 39 pnt

2e prijs Anneke Komin 37 pnt

3e prijs Ber Jonk 37 pnt

4e prijs Aafke Koole 36 pnt

5e prijs Ineke Jansen 35 pnt

6e prijs Monique van Bunningen 35 pnt

De volledige uitslag staat op onze website: http://bit.ly/1oy3wMa

Longest dames: Aafke Koole

Longest heren: Enrico Hans

Neary: Joke Kortland

Birdies: Enrico Hans, Henk ter Braak en Hugo Pen

Het is altijd fijn om eind september in je polo te kunnen golfen! Kortom een plezierige Najaarswedstrijd met een goed verzorgde horeca. Begin 2015 zal het bestuur zich buigen over de wedstrijdkalender voor 2015. Suggesties zijn altijd welkom! De Internationale toernooien 2015 (IGFR) staan vermeld op de website:

http://www.igfr-international.com/

*) Ivm het omdraaien van de geplande speelvolgorde (lussen) kan het aantal Stableford punten door de stroke-index iets afwijken van de door u zelf uitgerekende uitslag. Tijdens de briefing hebben we dit niet juist gemeld. Kijk voor de juiste uitslag op de website van de DGFR! Excuses voor het ongemak.

Toekomstige toernooien

World Championship
52nd IGFR World Championship
19.04 to 25.04 2015
Belek / Antalya / Turkey
http://www.igfr2015-turkey.com/anasayfa

53th World Championship
10.07 to 16.07 2016
Rotterdam / The Netherlands
http://www.igfr-wc2016.com

European Championship
41st IGFR European Championship
2.11 to 6.11 2015
Marrakech, Morroco
http://www.igfr-maroc.com/

Najaarswedstrijd 29 september – Golfclub Almeerderhout

Binnen twee weken staat alweer de laatste wedstrijd van het jaar voor onze vereniging voor de deur. Op maandag 29 september spelen we de laatste wedstrijd van het jaar op Golfclub Almeerderhout bij Almere. Vandaag heeft het bestuur de laatste afspraken gemaakt en voorgespeeld en we zijn heel enthousiast over de golfbaan.

GC Almeerderhout heeft de laatste jaren veel extra energie in het baanonderhoud gestoken en dat is te merken. Deze mooie parkbaan heeft strakke fairways, goede bunkers en mooie gladde greens. Het is werkelijk een groot plezier om hier te spelen. Door de ligging ver van snelwegen en vliegverkeer is het ook een heel rustige baan. Daar komt nog een keer bij dat de baan zeer centraal gelegen is in Nederland, dus er zijn veel redenen om ook aan deze wedstrijd mee te doen.

Bij het Nationaal Kampioenschap Rotary Golf op GC De Goyer hadden we een recordopkomst van 124 Rotarians! In tegenstelling tot het NK staat deze Najaarswedstrijd op GC Almeerderhout ook open voor partners. De ontvangst is zoals gebruikelijk met koffie en gebak, 18 holes Stableford met Longest en Neary.

Na afloop tijdens het diner de prijsuitreiking.

Als je aan deze wedstrijd mee wil doen, schrijf je dan snel in op de DGFR website, zodat we alles goed kunnen voorbereiden en dan wordt het weer een prachtige DGFR dag.

http://www.dgfr.nl/wedstrijden (na inloggen).

We zien je graag op 29 september!

Golfen met IGFR in Adelaide Australië

verslag Lies van Wijngaarden

Oké het is bijna zover.
Eerst ga ik naar Adelaide om mee te doen aan het 51st World Golf Championship IGFR van 18-24 mei 2014. Daarna met een aantal golfers de Southern Ocean Experience van Adelaide naar Melbourne, dan vliegen naar Sydney waar het 105de Rotary International Convention is van 1-4 juni 2014. Een mooi aan een gesloten trip. Voor golfers is de 51ste WK absoluut een aanrader, zoals hieronder te ondervinden.

IGFR 2014 Rotary Sydney 2014

Zo hier ben ik dan in Adelaide, zonder golfbag die staat nog in Dubai. Gelukkig wel mijn koffer en dus kleren dat is een geruststelling. De vlucht van Amsterdam naar Dubai had wat vertraging op gelopen. De overstap moest snel gebeuren, naar de ander terminal met de trein en binnen 35 minuten zat ik in het andere vliegtuig. Ja zo snel ging dat dus niet met de golfbags. Bij aankomst werd het wel meteen duidelijk, dus formulieren invullen en zij gaan ervan uit dat op de volgende avond vlucht komen, dus net op tijd voor de eerste golfdag. Ik ben niet de enige, er waren nog 3 anderen. De volgende morgen na het ontbijt inschrijven voor de wedstrijden, krijg een zak mee met van alles en nog wat. Wel een perfecte organisatie, als mijn golftas er niet is zorgen zij voor clubs, zodat ik toch kan gaan golfen! Het belangrijkste is wel de indeling voor de wedstrijden en de afhaaltijden. Waarom leer ik het nu nooit, het lijkt wel gewoon werk, 3 van de 4 keer moet ik al om 07:15 in de bus zitten en slechts 1 keer om 10:00 uur. Dan naar de wedstrijdindeling die is zeker interessant, dag 1: Schotland, NL(Lies), Australië en Marokko. Dag 2: Australië, Japan, USA en NL. Dag 3: Oostenrijk, Australië, NL en Filippijnen. Dag 4: Australië 3x en NL. Een gevarieerd gezelschap!!! Vanavond ga ik ze al zien bij het openingsdiner. Zondagavond het openingsdiner met vlagceremonie waar Jan den Hartog (NL) de vlag draagt en ons als Holland vertegenwoordigd, en ik kom een aantal bekende van eerder tegen.

Schermafbeelding 2014-08-25 om 20.35.51

Natuurlijk ook weer nieuwe, zoals Guus en Gerda die 40 jaar geleden zijn geëmigreerd en nu voor het gemak Gus en Gerta heten omdat dit beter uit te spreken is. Zoals ook iedereen met mijn naam een probleem heeft en maak ik er voor het gemak Liz van. Iedereen is maandagochtend vroeg te vroeg, met een man of 5 staan we al om 6:00 bij het ontbijt, jammer ze gaan pas om 6:30 open. Vreemd want zo ongeveer 90 mensen moeten ontbijten voor 7:00. Er komt een compromis 6:15 kunnen we ontbijten en al snel loopt het vol en zitten er 30 man te eten. Dus iedereen op tijd voor de bus en die gaat al voor 7:15 weg om naar Kooyonga golfclub te gaan. Wat een prachtige baan. We spelen 4 Bal Better Bal (voor de kenners) dus plezier met Geoffrey (is van hier dus goede tips onderweg of ligging etc.) ik speel met Sandy (Schot) hoe is het mogelijk en Lachen uit Marokko die geen woord Engels spreekt alleen Frans. Jullie snappen geen van ons alle kan een gesprek met hem aangaan. We spelen goed, natuurlijk niet goed genoeg voor een prijs.

Schermafbeelding 2014-08-25 om 20.37.58Lachen, Lies, Geoffrey en Sandy

Half slaapdronken (jetlag) sta ik die avond bij de borrel en besluit om vroeg naar bed te gaan. Al hoe wel we morgen mogen uitslapen want we gaan pas om 10:00 met de bus, heerlijk!! Dinsdag De Royal Adelaide Golf Club is uniek op zich, vanwege dat er een treinspoor dwars door de baan loopt om de 10 minuten komt er een langs en wij als golfers steken regelmatig over (niemand verloren onderweg). We spelen nu Stabelford.

IMG_5081 (Small) IMG_5084 (Small)

Dit is een prachtig groene baan, alleen zo goed als het gisteren ging, hoe belabberd het vandaag gaat. Komt het door mij of door mijn flight genoten? Alistair (Aus) Toshi (Japan) Millie (USA) Beïnvloeden opmerkingen als: waarom sla je niet, je denkt toch zeker niet de je de green kunt halen? Hij heeft daar overigens later wel zijn excuus voor aangeboden.

Schermafbeelding 2014-08-25 om 20.38.27  Millie, Lies, Toshi en Alistair

We kunnen het beter over het weer hebben. Zonnig en warm, de maand mei is sinds 1980 niet meer zo warm geweest overdag 23C en in Sydney wordt het record gebroken met 25C en 5 dagen op rij.

Schermafbeelding 2014-08-25 om 20.39.51 Schermafbeelding 2014-08-25 om 20.39.23 IMG_5094 (Small)

Dan nog veel leuker is de Aussie night, we gaan met de gratis tram naar het Adelaide Entertainment Centre alwaar we een prachtige avond hebben ontvangst door Aboriginal dansers. Tafels prachtig gedekt voor 8 personen en we eten roost Lamb zoals dat hier hoort. Dansen met Jan op muziek van de politie kapel, zodat elk pondje……. er ook weer af gaat. Laat thuis het geeft niet morgen uitslapen woensdag is een vrije dag. Ik kan je vertellen 8 uur aan een geslapen, wat zalig.

 
 

Die avond gaan we met Gus en Gerda de Hoogd, Jan den Hartog en ik natuurlijk naar Sammys aan de haven, een van het bekendste visrestaurant in Adelaide. Gus komt ons ophalen want hij heeft de auto bij zich.

IMG_5117 (Small) IMG_5120 (Small) Bij aankomst zijn we net op tijd voor de zonsondergang en gaan natuurlijk eerst in een local bub iets drinken. Jan spreekt tijdens het eten met veel passie over zijn organisatie van het IGFR wereldkampioenschap van 2016 in Rotterdam. Het eten is fantastisch ook al zou je dat niet zeggen met de paneermeel het is een dunne krokante korst en het is veel, heel veel en uiterst lekker.

IMG_5125 (Small)

De volgende ochtend een nieuwe ronde op Kooyonga Golf Club, deze keer gaat het stukken beter met een goede eind score. We zijn met 3en Gerhard (Oostenrijk), Noel (Aus) en ik (NL) Een voortreffelijke lunch en dan een vrije avond. Ik ga nog wat lopen in het park en lees heerlijk een boek. De vrijdag is alweer de laatste dag van het golfen op Royal Adelaide Golf Club met 3 Aussies, Paul Hcp 4 (origineel uit Engeland), Pierre Hcp 11 (origineel uit Zuid Afrika) en Rod Hcp 9 (origineel uit Engeland) ik zelf speel met deze heren een goede partij mee, ik doe er iets langer over om op de green te komen maar de drives gaan weer prima. Daarnaast vertelt Rod de ene mop na de andere zodat er steeds gelachen wordt en dat werkt ontspannend. Ik hoop dat ik ze kan onthouden en ze bij terugkomt kan navertellen, of ze dan ook nog zo leuk zijn valt te betwijfelen. Alle 3 vallen in de prijzen. Ik behaal een 16de plaats in mij categorie en ben daar zeer tevreden mee. We hebben prachtig weer gehad en een lekker kleurtje opgedaan.

IMG_5129 (Small)IMG_5131 (Small)Schermafbeelding 2014-08-25 om 20.42.28

Het diner en de prijsuitreiking blijkt toch een redelijk Australisch gebeuren, ach ze hebben één voordeel zij kennen de banen. Links op de foto Robert Motteram de organisator dit 51ste WK IGFR in Adelaide, daarnaast de Internationale President IGFR Omer Yalkin (Turkije) met enkele prijswinnaars. Petje af voor Rob Motteram, wat een organisatie, meer dan 4 jaar voorbereiding, maar wat een succes !!!!

Volgend jaar is Omer Yalkin degene die het 52ste WK organiseert in Belek Turkije (19-25 april 2015). Daarna dus het 53ste WK IGFR in Rotterdam (10-16 juli 2016) organisatie door Jan den Hartog.

IMG_5132 (Small)

We nemen afscheid van alle bekende en iedereen gaat de volgende dag zijn eigen weg, terug naar huis of verder reizen in Australië. Al met al een prachtige ervaring !!!
Lies van Wijngaarden, lid DGFR en IGFR.

Verslag, uitslagen* en foto’s NK Rotary Golf 2014

Afgelopen maandag 11 augustus werd onder ideale omstandigheden het Nederlands Kampioenschap Rotary Golf gehouden. Maar liefst 124 rotarians (record deelname) hadden zich ingeschreven voor deze wedstrijd op Goyer Golf & Country Club.

Zonnige omstandigheden op het schitterende terras van De Goyer.

Zonnige omstandigheden op het schitterende terras van De Goyer.

Prijswinnaars en uitgereikte prijzen
1e prijs FBBB
George Bruijn en Jacob Jansen 10.4+18.2  Ko v.d. Maasbeker 46 punten

2e prijs FBBB
Cees Huijing en Matthieu Valkering 22.0+16.2 45 punten

3e prijs FBBB
Ber Jonk en Henk Komin 23.1+19.8 45 punten

1e prijs individueel
Cees Huijing 22.0 43 punten Beker stableford + glazen vaas

2e prijs
Ber Jonk 23.1 42 punten

3e prijs
Enrico Hans 12.7 37 punten

4e prijs
Kees Bruinstroop 10.2 35 punten

5e prijs
Nico Bergshoeff 31.0 35 punten

6e prijs
Sjaak van Herwijnen 19.0 35 punten

aanmoediging
Johan van Leeuwesteijn

1e prijs individueel strokeplay
Jossy van der Hoeve 8.1 85 slagen Schaal strokeplay

2e
Guus van Acker 6.7 87 slagen

3e
Kees Bruinstroop 10.2 88 slagen
Longest dames: Ilja Borghart
Longest heren: Rijn van Baal
Neary: Frans Hamann

Volledige uitslagen staat op het ledengedeelte van de website dat alleen na inlog te bereiken is. www.dgfr.nl/wedstrijden

Heerlijk napraten op het terras.

Heerlijk napraten op het terras.

Zonnige omstandigheden op het schitterende terras van De Goyer.

Zonnige omstandigheden op het schitterende terras van De Goyer.

Bas van Hille (wedstrijdleiding DGFR) en Peter van den Broek (secretaris DGFR) aan het werk om 124 scorekaarten te beoordelen en in te voeren.

Bas van Hille (wedstrijdleiding DGFR) en Peter van den Broek (secretaris DGFR) aan het werk om 124 scorekaarten te beoordelen en in te voeren.

Gezellig druk aan de wedstrijdtafel.

Gezellig druk aan de wedstrijdtafel.

We zijn er klaar voor. vlnr Peter van den Broek, Jan Piet Haasnoot en Bas van Hille.

We zijn er klaar voor.
vlnr Peter van den Broek, Jan Piet Haasnoot en Bas van Hille.

Bewogen overwinningsspeech van Cees Huijing. Winnaar individueel stableford met 43 punten.

Bewogen overwinningsspeech van Cees Huijing. Winnaar individueel stableford met 43 punten.

Cees Huijing winnaar individueel stableford met beker en glazen vaas.

Cees Huijing winnaar individueel stableford met beker en glazen vaas.

George Bruijn en Jacob Jansen (niet op de foto) ontvangt van Ko van der Maas de gelijknamige bekers als winnaars FBBB NK 2014 met 46 stableford punten.

George Bruijn en Jacob Jansen (niet op de foto) ontvangt van Ko van der Maas de gelijknamige bekers als winnaars FBBB NK 2014 met 46 stableford punten.

Jossy van der Hoeve trotse winnaar individueel strokeplay met 85 slagen!

Jossy van der Hoeve trotse winnaar individueel strokeplay met 85 slagen!

Ber Jonk 2e prijs individueel stableford op het NK 2014.

Ber Jonk 2e prijs individueel stableford op het NK 2014.

Cees Huijing en Matthieu Valkering 2e plaats FBBB met 45 stableford punten.

Cees Huijing en Matthieu Valkering 2e plaats FBBB met 45 stableford punten.

Enrico Hans 3e plaats individueel stableford NK Rotary Golf 2014.

Enrico Hans 3e plaats individueel stableford NK Rotary Golf 2014.

Ber Jonk en Henk Komin 3e plaats FBBB NK Rotary Golf 2014

Ber Jonk en Henk Komin 3e plaats FBBB NK Rotary Golf 2014

JCH27681.2014.0811.19-43-22

Rijn van Baal winnaar longest heren

Rijn van Baal winnaar longest heren

Ilja Borgart winnaar longest dames NK Rotary Golf.

Ilja Borgart winnaar longest dames NK Rotary Golf.

Neary winnaar Frans Hamann NK Rotary Golf 2014.

Neary winnaar Frans Hamann NK Rotary Golf 2014.

Johan van Leeuwensteijn ontvangt een steuntje in de rug.....

Johan van Leeuwensteijn ontvangt een steuntje in de rug…..

Uitslagen Zomerwedstrijd 17 juni

Winnaar Paul Hendriks met 38 stableford punten.

1 Paul Hendriks     38.0  
2 Rick Deurloo     36.0  
3 H Dorgelo     35.0  
4 Sjaak van Herwijnen     35.0  
5 Jan Kweekel     34.0  
6 Francine Kruyt     32.0  
7 Hugo Pen     31.0  
8 Marco Van Diest     31.0  
9 Henk Komin     30.0  
10 Patricia de de Jong-Strebus     30.0  

Komende wedstrijden

11 augustus Nederlands Kampioenschap op De Goyer

29 september najaarswedstrijd Almeerderhout

17 juni DGFR Zomerwedstrijd

In de bosrijke omgeving van Zeijen, even ten noorden van Assen, bevindt zich de Drentsche Golf & Country Club. Met een 27 holes wedstrijdbaan en een 9 holes Par 3 baan, is de Drentsche Golf & Country Club een ongekend ruim opgezet en gevarieerde golfbaan.

De Drentsche Golf & Country Club heeft tevens een Golf Lodge met 24 kamers waarin u kunt overnachten. U wordt wakker naast de eerste tee op de golfbaan en u geniet van rust, ruimte en natuur. In het clubhuis kunt u uiteraard terecht voor een kop koffie, lunch, borrel en/of heerlijk diner in ons Restaurant. Voor meer informatie: www.dgcc.nl/

De inschrijving is gesloten – startlijst wordt dit weekend gepubliceerd.

Uitslagen Voorjaarswedstrijd 16 april, Rijk van Nijmegen

1. Pauline Hamilton hcp 21.9 – 41 pnt (partner van Peter Kleuters)

2. Jan Kweekel* hcp 26.0 – 39 pnt

3. Monique Groenewegen 36.0 – 38 pnt

4. Gerard Benerink 32.0 – 38 pnt

5. Peter Kleuters 16.9 – 36 pnt

6. Leen Groen 25.5 – 35 pnt

2014-04-16 19.37.28

Foto: vlnr: Bas van Hille, Jan Kweekel en Ido Bergsma

Longest heren: Hugo Pen

Longest dames: Marlies de Vries

Neary: Badri Madan

*) winnaar Ido Bergsma schaal!

Volledige uitslag te zien op ledengedeelte website – na inlog.

Lidmaatschap International Gollfing Fellowship of Rotary (IGFR)

Er zijn 2 mogelijkheden om lid te worden van het IGFR.
DGFR leden kunnen nu eenvoudig de onderstaande / become-a-member/ aanklikken en hun wensen kenbaar maken. Bij een drie-jarig c.q. Life Time lidmaatschap is men t.z.t. na inschrijving verzekerd van IGFR-WC2016 deelname. Die Rotarians die Life-time member zijn/worden maar later over gaan naar een Past Rotarian Club blijven altijd welkom, echter zij kunnen de ROTARY W.C.TROPHY niet winnen.

http://www.igfr-international.com/membership/becom…

Inschrijving Voorjaarstoernooi gestart

http://www.dgfr.nl/leden/wedstrijden/

Door leden na inloggen te bereiken.

Toernooien 2014 zijn bekend

http://www.dgfr.nl/tournooien/

Golfen in Marbella

Het DGFR bestuur golft begin februari in én rond Marbella.

Daarnaast wordt het DGFR programma 2014 besproken en vastgesteld.

IMG_5746

VLNR: Ben Ruijs (voorzitter), Ko van der Maas (oud bestuurslid), Bas van Hille (wedstrijdleiding), Chris Haarman (penningmeester) en Jan Piet Haasnoot (wedstrijdleiding).

De Rotary Club van Kirriemuir biedt 3 bijzondere events in Scotland aan.

1) Home hospitality tijdens de Ryder Cup

2) Internationaal Golf Toernooi

3) Ryder Cup tickets

Kijk voor meer informatie: www.kirriemuirrotary1010golf.com

DGFR in Rotary Magazine

Schermafbeelding 2014-01-14 om 14.32.46

Rotary Golf Toernooi st. Andrews / 8 – 12 juni

Afgelopen jaar deden 5 leden van de DGFR mee aan dit unieke toernooi, we verwachten er dit jaar minimaal 10 omdat het voor 60ste keer georganiseerd wordt! Voor meer informatie en inschrijven. http://www.rotary-ribi.org/clubs/page.php?PgID=369091&ClubID=53&Mp=292119

LinkedIn groep DGFR

Binnen de groep Rotary Nederland heeft de DGFR als fellowship een subgroep, als u member van deze groep wilt worden kan dat via: http://www.linkedin.com/groups/Dutch-Golfing-Fellowship-Rotary-DGFR-3943571/about

Ryder Cup 2014

Some of you may be interested in an event being run by another club in our district at the time of the Ryder Cup at Gleneagles. See the website www.kirriemuirrotary1010golf.com for more details and please note Registration ends on 31st October 2013.

Lustrum DGFR

Op 4 en 5 oktober hebben wij het 4e lustrum van de DGFR gevierd.  Een aantal foto’s zijn toegevoegd aan de fotogalerij: http://www.dgfr.nl/fotogalerij/ De deelnemers aan het lustrum hebben alle foto’s inmiddels ontvangen.

Afstandmeters

De wedstrijdleiding heeft besloten om voortaan tijdens wedstrijden
van de DGFR afstandmeters toe te staan en voert daarom de volgende
PLAATSELIJKE REGEL in:
Bij de wedstrijden van de DGFR mag een speler afstanden bepalen met een apparaat dat
uitsluitend afstanden kan meten. Indien een speler tijdens een vastgestelde ronde een apparaat gebruikt dat ontworpen is om ook andere gegevens te bepalen die zijn spel zouden kunnen beïnvloeden (bijv. helling, windsnelheid, temperatuur) overtreedt hij Regel 14-3, waarvoor diskwalificatie de straf is, ongeacht of die extra functie werkelijk is gebruikt.

Toelichting:
Het is nu dus wel toegestaan om afstandkijkers en GPS-Golfhorloges
te gebruiken.
NIET toegestaan is het gebruik van PDA’s, smartphones.
NIET toegestaan is het gebruik van afstandkijkers, die de helling in de
afstand verdisconteren.
De speler moet zelfs niet de suggestie wekken deze hulpmiddelen te
gebruiken en bewaart ze dus in de tas en houdt ze de gehele ronde uit
het zicht!

Inlogcode

Mocht het inloggen niet lukken of bent u de inlogcode kwijt, neem dan contact op via: info@dgfr.nl

Rotary Golftoernooien voor het goede doel

Kunnen vanaf nu ook gepromoot worden via de DGFR, zie http://www.dgfr.nl/andere-rotary-golftoernooien/